To jest takie słabe. Zostało tylko tak wielu boomerów, którzy kupują te wszystkie zestawy replik Shelby. Chciałem zbudować własny samochód od co najmniej dekady. Teraz, gdy mój warsztat odnosi sukcesy, GTM został wycofany.
Niestety, dla FF to kwestia ekonomii. Zbudowali i sprzedali tylko 539 GTM. Okazało się, że był to najtrudniejszy i prawdopodobnie najdroższy zestaw FF do ukończenia i nie każdy może sobie na to pozwolić. Czy można zbudować GTM za około 50 tys. dolarów? Jasne, jeśli sam wykonasz całą pracę i znajdziesz taniego dawcę. Czy można wydać znacznie ponad 100 tys. dolarów, łatwo. Zestaw GTM ma wiele problemów i gdybym znał je wszystkie, zanim zdecydowałem się to zrobić, być może rozważyłbym to ponownie. Przez około 2 lata badałem FFs 33 Ford, zanim natknąłem się na GTM. Następne 6 miesięcy spędziłem na jego badaniu, a następnie dokonałem zakupu. Nie zrozumcie mnie źle, absolutnie uwielbiam mojego GTM i będę go używał do upadłego, kiedy skończę. Nauczyłem się mnóstwo podczas tej budowy i mógłbym to wykorzystać w mojej następnej budowie. Zastanawiałem się nad Ultima RS z podwójnym turbodoładowaniem o mocy ponad 1000 KM jako moją następną przygodą, ale ze względu na problemy zdrowotne nie wiem, czy udałoby mi się to zrealizować.
To wkurza w kwestii wsparcia posprzedażnego, ale jakiś czas temu słyszałem, że zrobili serię przednich szyb, ponieważ wzrosło na nie zapotrzebowanie. Kiedy skończę, wykupię szaloną ilość ubezpieczenia, ponieważ jeśli kiedykolwiek ulegnie poważnemu wypadkowi, w zasadzie zostanie zezłomowany.