FFCars.com : Factory Five Racing Discussion Forum - View Single Post - Missing a cylinder - please help me figure why
View Single Post
post #9 of (permalink) Old 10-09-2019, 01:24 AM Thread Starter
Danish
Junior Charter Member
 
Danish's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Abingdon, MD USA
Posts: 161
Thank you for all the suggestions!

Here is what I tried tonight:

Swapped injector wire 7 and 8
Swapped plug 6 and 8
Fired it up and exhaust on 8 was cold

Checked the plug on 8 and it looked wet.

Then got a different plug wire for 8 and checked distributor cap. Tried that. Same result.

Took upper intake and valve cover off again and turned the engine to see if both valves open and they did (I guess if the pushrod was bent and valve stayed close there could still be good compression).

Very confusing.

So if I have compression and fuel, it is ignition. If Cap, wire and plug are fine. I am back to square one.
Next I think I will re-do the compression test and get a different cap for it. Also will try the stethoscope test of the injector if I can get to it (8 buried sits under the intake). Any other suggestions?

Build in progress: Roller [X] Engine in [X] First start [X] Go Cart [X] Body on [X] VIN Number/State inspection [X] Paint [X] Graduation [X] Done with upgrades [ ]

Mark III Roadster, 3 link, 3.55 rear, 302 EFI/w chip, AFR 165 1:1.7 roller, custom cam, 13" front 11.65" rear w. 45mm calipers custom brackets Porterfield R4-S, Dark Blue Ink w. silver stripes
Danish is online now  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome

 

Welcome to FFCars! The representations expressed are the representations and opinions of the FFCars.com forum members and do not necessarily reflect the opinions and viewpoints of the site owners, moderators, Factory Five Racing, Inc. or Ford Motor Company. This website has been planned and developed by FFCars.com and its forum members and should not be construed as being endorsed by Factory Five Racing, Inc. or Ford Motor Company for any purpose. "FFR", "Factory Five", "Factory Five Racing", and the Factory Five Racing logo are registered trademarks of Factory Five Racing, Inc. FFCars.com forum members agree not to post any copyrighted material unless the copyrighted material is owned by you. Although we do not and cannot review the messages posted and are not responsible for the content of any of these messages, we reserve the right to delete any message for any reason whatsoever. You remain solely responsible for the content of your messages, and you agree to indemnify and hold us harmless with respect to any claim based upon transmission of your message(s). Thank you for visiting the FFCars.com Forum dedicated to Factory Five.